passie of zingeving - marijnevers.nl

Column: Help, ik heb geen passie!

‘Wij zijn op zoek naar mensen met een passie voor …’. Ben jij op zoek naar je passie, maar kun je het niet vinden? Of gaan je nekharen direct overeind staan als iemand begint over ‘passie’? Geen zorgen: het is geen absolute voorwaarde voor een goed leven. Gelukkig maar voor mij, want passie en ik.. wij konden elkaar niet vinden. Lees hier mijn column over passie, inclusief een korte persoonlijke inleiding.

 

Mijn zoektocht naar passie

Als kind wist ik niet zo goed wat ik wilde worden. Agent, soldaat, meester, tekenaar, muzikant, topsporter, dokter: ik vond het allemaal leuk. Toen ik tiener werd besloot ik dat ik dokter in het ziekenhuis zou worden. Ik kon de operaties op tv goed verdragen, ik was fan van de spannende serie ER en ik wilde graag mensen helpen.

Toen de eindexamens dichterbij kwamen, was ik allang niet meer zeker van mijn plan. Ik zag dat ik, in verhouding tot mijn beste vriend, veel minder ‘drive’ had om een ellenlange geneeskundestudie te doen, om daarna hard te moeten werken op de meest rare tijden. Maar waar was MIJN ‘drive’ dan?

Het resultaat was dat ik twijfelend besloot Psychologie te studeren en later Bewegingswetenschappen. Ik leerde veel over wetenschap en over fysieke en mentale gezondheid, maar.. moest ik nou de komende veertig jaar hierin iets gaan doen? Vind ik dit nou echt leuk? En ben ik daar nou wel zo goed in? Nee, dacht ik. Maar wat wil ik en kan ik dan wel?

 

Wat ervoor in de plaats kwam

Na mijn studies kreeg ik gelukkig de kans bij Sportschool van der Velde om mijn eigen bedrijfje te starten met Personal Training. Daarvan wist ik in ieder geval dat ik er goed in was, maar ik was lang niet zo’n vakidioot als vele collega’s.

Totdat ik bij Chivo terecht kwam. Daar leerde ik het vak van de vitaliteitscoach kennen. Bij vitaliteit draait het om meer uit je leven halen, precies waar ik naar op zoek was! Het duurde nog wel een tijd voordat álle puzzelstukjes op z’n plek vielen en ik besefte dat er niets mis met mij was. Het belangrijkste wat ik moest ontdekken, heb ik verwerkt in een column voor het magazine Veenendaal Totaal.

Doe er je voordeel mee!

 

Column: Help, ik heb geen passie!

‘Je moet je hart volgen, je passie ontdekken, je droom najagen’. Een passie hebben wordt veelal gezien als een voorwaarde voor een gelukkig en zinvol leven. Wat als je wel dingen leuk vindt, maar geen echte passie hebt? Gaat het dan wel goed met je?

Passie is fijn, maar niet verplicht! Het geeft richting en betekenis aan je leven, wat heel prettig is, maar kan je ook blind maken voor de realiteit. Je hebt dus net zo hard je hoofd nodig. Gelukkig kun je ook zonder specifieke passie af, door je koers af te stemmen op wie en wat jij nou écht belangrijk vindt in het leven. 

Dit is het terrein van de vitaliteitscoach. Ik help je jouw belangrijke waarden in het leven ten volle te ontdekken en te benutten. Buit hierbij je sterke kanten uit, werk met een realistisch plan, eventueel met passie. Zo krijgt je leven (meer)waarde.

De zomervakantie is voorbij. Misschien borrelt nu het verlangen omhoog naar een nieuwe start, een nieuwe richting. Maar welke kant op? Ben je onzeker over je kwaliteiten? Hoe vermijd je werkstress en sleur? Hoe ga je het beter aanpakken? Met een persoonlijk plan help ik je meer uit je leven te halen.

 

 

Op de hoogte blijven van mijn nieuwe blogs, clinics en aanbiedingen?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsupdate!

* Je meldt je hierbij aan voor de nieuwsupdates van Marijn Evers, die 6-12 keer per jaar zal worden verstuurd.
* Je email-adres zal alleen hiervoor gebruikt worden en zal niet gedeeld worden met derden. Lees onze privacyverklaring hier.