Say yes to stress - Marijn Evers

Column: Say yes to stress!

Hoe vaak hoor je wel niet dat stress slecht is voor je gezondheid?! Je moet ontspannen, leren loslaten, je moet genieten. Je zou er bijna gestresst raken. Stress heeft een slecht imago en dat is voor een aardig gedeelte onterecht. Onze visie is dat je niet alle stress moet elimineren of ontwijken, maar dat je ervoor gaat zorgen dat je de stress (weer) onder controle krijgt én houdt. Deze boodschap hebben we weer verwerkt in een column voor het magazine Veenendaal Totaal.

 

Column: Say yes to stress!

Stress is wel degelijk gezond. Het zet aan tot actie, maakt je fysiek sterker en laat je beter presteren. Dit is positieve stress. Stress die jij beheerst en die energie geeft.

Raak je de controle over stress kwijt, dan gaat het om negatieve en ongezonde stress. Bekende gevolgen: een gejaagd gevoel, minder energie, slapeloosheid, prikkelbaarheid, lichamelijke klachten en minder focus. Kortom: je vitaliteit is ver te zoeken.

Deze vorm van stress leidt tot problemen als je geen tijd krijgt om ervan te herstellen. Te hoge ambities, eeuwige haast of onzekerheid spelen daarin vaak een rol. Weglopen van de stressprikkels is zeker niet altijd de oplossing. De truc is om je stressniveaus te leren managen, want gecontroleerde stress is geen probleem.

De eerste stap is op de rem trappen, door middel van ademhalingsoefeningen. Schrijf op waar je wel en geen controle over hebt. Dat geeft overzicht. Stel prioriteiten: welke mensen en taken zijn nu écht belangrijk voor mij? Blijf bewegen om energie te krijgen en je stress kwijt te kunnen.

In een stressvolle periode om hulp vragen is belangrijk. Schakel hiervoor een vertrouwd persoon in of neem vrijblijvend contact met ons op. En ervaar: stressmanagement leidt tot meer vrijheid en vitaliteit!

 

 

Op de hoogte blijven van mijn nieuwe blogs, clinics en aanbiedingen?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsupdate!

* Je meldt je hierbij aan voor de nieuwsupdates van Marijn Evers, die 6-12 keer per jaar zal worden verstuurd.
* Je email-adres zal alleen hiervoor gebruikt worden en zal niet gedeeld worden met derden. Lees onze privacyverklaring hier.