Kids PLAY

Column: Weten wat je waard bent

Gisteren kwam in het nieuws dat overgewicht onder jongeren nog steeds een probleem is, ondanks de vele gezondheidsprogramma’s die er zijn. Voor ons was dit geen nieuws. Eerder stelde wij namelijk al eens dat je gezondheid minder aandacht krijgt als je negatieve stress ervaart. Dat geldt ook voor kinderen en tieners. Onze programma’s Kids PLAY en Tieners Move hebben daarom een andere insteek dan je zou denken. We schreven erover voor het magazine Veenendaal Totaal.

 

Help mijn kind!

In 2013 kreeg ik de vraag van een moeder of ik haar zoontje van 9 kon helpen. Hij had overgewicht en werd gepest op school. Zijn moeder maakte zich zorgen over zijn gezondheid en zijn zelfvertrouwen. ‘Zou personal training hem kunnen helpen?’ was de vraag die ik kreeg. Hier zijn we mee gestart maar al heel snel werd duidelijk dat we hier een groepsprogramma van zouden moeten maken. En zo ontstond Kids PLAY.

In de jaren die volgden hebben we van alles geprobeerd op sport- en leefstijlvlak om de kids gezonder te krijgen. Het leverde echter niet het resultaat op dat we wilden zien. Kids en tieners weten echt wel hoe ze meer moeten bewegen en wat gezond eten is. Dus hebben we het roer volledig omgegooid.

 

Column: weten wat je waard bent

Onze snelle en complexe wereld legt de lat om te presteren erg hoog. Dit beïnvloed ook veel kinderen en tieners. Ze krijgen te maken met faalangst en onzekerheid, durven soms weinig te ondernemen, zitten veel binnen, leven ongezond en maken moeilijk contact met leeftijdgenootjes.

Voor hen heb ik het programma Kids PLAY (9 tot 12 jaar) en Tieners MOVE (13 tot 16 jaar) ontwikkeld. Wekelijks tweemaal een uur bewegen in de sportzaal, waarbij spelenderwijs de mentale weerbaarheid en sociale vaardigheden worden gestimuleerd en ontwikkeld. Geen competitiedrang, maar samen plezier maken. 

Deze aanpak geeft meer energie, vrijheid en vaardigheid om voor jezelf te zorgen. Weer  plezier om naar school te gaan, te spelen, jezelf te zijn en echte vriendschappen te sluiten. Maar ook: grenzen aangeven en duidelijk communiceren met je omgeving. Kritiek en waardering durven geven én te ontvangen.

Veel sportprogramma’s tegen overgewicht falen. Met sporten en voedingsadviezen alleen redden ze het niet. Als een kind lekker in zijn vel zit, binding met zijn omgeving ervaart en gewaardeerd wordt, is het meer gemotiveerd om gezond te leven. Het vormt een stevige basis voor een gelukkige toekomst. Bel of mail gerust voor een gratis proefweek!

GEEF JE KIND HIER OP VOOR EEN GRATIS PROEFWEEK:

* Je gegevens zijn bij ons veilig. Lees onze privacyverklaring hier.