Leer goede voornemens volhouden

Goede voornemens volhouden in 2018

Eén van mijn goede voornemens voor 2018: minder stressen en meer genieten. Het jaar 2017 was top hoor, maar een eerste jaar als vader en docent was, naast het ondernemerschap, behoorlijk stressvol. Het gaf mij weinig tijd om écht te genieten, terwijl ik dat wel echt belangrijk vind. Ook 2018 belooft weer druk te worden. Hoe ga ik dit jaar mijn goede voornemens volhouden?

 

Nieuw jaar, nieuwe kansen?

Een nieuw jaar geeft mij het gevoel van een nieuw begin. Goede voornemens zijn voor mij dan ook vaste prik. Hoewel goede voornemens vaak worden afgedaan als ‘zinloos’, helpen ze mij enorm om in de flow te komen. Dus daar ging ik dan: minder stressen, meer genieten.

Nog voordat het jaar 2018 officieel begon, maakte ik me al druk. De maand januari zag er veel te hectisch uit om van te kunnen genieten. Daarnaast wilde ik ook PER SE een nieuws-update op 1 januari 2018 verstuurd hebben. Het gevolg: op oudjaarsdag aan het werk, op nieuwjaarsdag tussen alle familiebezoekjes aan het werk, op 2 januari een volle dag met coaching en training, op 3 januari alweer bekaf.

Is dit herkenbaar voor je? Veel goede voornemens stranden op deze manier. Goede voornemens volhouden is blijkbaar een hele kunst, zeker als het om iets als leefstijl gaat. Hoe kan je dan toch doorzetten?

 

De kunst van het volhouden

Mijn goede voornemen gaat in ieder geval niet de prullenbak in. Op het moment dat ik dit schrijf, besef ik me dat niet elke week perfect hoeft te zijn. Het is een kwestie van oefening, herhaling en een portie geduld. Ik moet mijzelf de tijd geven om steeds vaardiger te worden in het ‘minder stressen en meer genieten’. Daarnaast weet ik nu welke stressreacties er bij mij ontstaan. Daarom heb ik een plan gemaakt hoe ik dat in de toekomst ga tackelen.

Dat plan ziet er zo uit:

Als ik gestrest ben, heb ik het idee dat ik er helemaal alleen voor sta en dat ik alles zelf moet oplossen. Dan sluit ik mezelf op met mijn zorgen en stort ik mij op al het werk.

Dat is vaak helemaal niet nodig! Een nieuwe strategie:

In plaats van mezelf op te sluiten met mijn zorgen, ga ik het nu eerst overleggen met anderen. Zie ik het goed? Sta ik er écht alleen voor? Waar kan ik hulp inschakelen?

Om vol te kunnen houden heb je dus vaardigheden en strategieën nodig, zoals het voorbeeld hierboven laat zien. Juist om deze reden zijn onze programma’s vooral gefocust op het kunnen volhouden van gezond en vitaal gedrag op de lange termijn.

Een goed voorbeeld daarvan is onze nieuwe programma LEEF!
In deze cursus leer je om op een ontspannen en gezonde manier met je lichaam en met je voeding om te gaan. Als jij goede voornemens wilt volhouden op het gebied van bewegen, gezond eten én genieten, dan ben je van harte welkom bij LEEF!

 

Meer tips en nieuws ontvangen?

Een ander persoonlijk voornemen is om meer informatie te delen over sport en vitaliteit. Daarom heb ik de blog-functie op mijn nieuwe website weer aangezet en kan jij nu deze blog nu kan lezen. Ik heb genoeg onderwerpen om over te schrijven, maar ik ben ook erg benieuwd:

Wat wil jij leren over sport en vitaliteit? Laat het mij weten!

Wil je daarnaast op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs, clinics en aanbiedingen? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsupdate!

* Je meldt je hierbij aan voor de nieuwsupdates van Marijn Evers, die 6-12 keer per jaar zal worden verstuurd.
* Je email-adres zal alleen hiervoor gebruikt worden en zal niet gedeeld worden met derden.

 

Namens het team wens ik je sportief en vitaal 2018.