Waarom sport jij - Marijn Evers

Column: Waarom sport jij? Van moeten naar plezier!

Hoewel ik sporten zelf ontzettend gaaf vind, weet ik dat er genoeg mensen zijn die dat helemaal niet zo ervaren. Om jezelf gemotiveerd te houden voor het sporten, zijn er een aantal punten van belang. In mijn tweede column voor het magazine Veenendaal Totaal schreef ik hier meer over. Het begon met een grappig filmpje van Sluipschutters.

 

 

Column: Waarom sport jij?

Begin dit jaar ging een ludiek filmpje van Sluipschutters viraal. Aan sporters werd gevraagd: ‘Waarom sport jij?’ Het antwoord: ‘Om te kunnen vreten en zuipen.’ Eerlijke doelstellingen, luidde de boodschap.

Echt de spijker op z’n kop. Vaak gebruikt men sporten als middel om af te vallen. De realiteit is dat een groot deel van deze groep het sporten later opgeeft, omdat resultaten en/of plezier uitblijven. Heel begrijpelijk: ik doe ook geen dingen die ik én niet leuk vind én mij niets opleveren.

Iedereen snapt dat bewegen belangrijk is voor je gezondheid, maar dat merk je pas op de lange termijn. Bewegen geeft je echter ook de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. En eerder nog directe focus, meer energie en een voldaan gevoel.

Sporten volhouden:
– ervaar ik plezier?
– past het bij mij?
– krijg ik support?

Zou het niet fijn zijn als jouw sportmomenten geen ‘moetjes’ zijn? Dat het gewoon leuk is om te doen, of je nu resultaat haalt of niet? Dat je weet hoe je goed beweegt, zodat het je steeds meer vrijheid geeft in je leven? Ga ontdekken wat past bij jouw huidige conditie en wat je plezier geeft. Schakel een expert in als sporten je moeilijk afgaat. Zo kun je een sportief en energiek leven makkelijker volhouden.

 

Op de hoogte blijven van mijn nieuwe blogs, clinics en aanbiedingen?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsupdate!

* Je meldt je hierbij aan voor de nieuwsupdates van Marijn Evers, die 6-12 keer per jaar zal worden verstuurd.
* Je email-adres zal alleen hiervoor gebruikt worden en zal niet gedeeld worden met derden. Lees onze privacyverklaring hier.